Vejledning

Hudorme

Hudorme

2.136,00 kr.Tilføj til kurv

Vejledningsoversigt

  Add a header to begin generating the table of contents

  Vejledning

  Hvad er hudorme?

  Nej det er ikke en levende orm i din hud, og nej hudorme smitter ikke. Jeg ved, at denne artikel er lang, men jeg lover dig, at når du er færdig, vil du vide alt, hvad der er værd at vide om hudorme/komedoner/blackheads/whiteheads/hvide hudorme. Hudorme, eller komedoner som vi kalder dem på fagsprog, er tilstoppede talgkirtler. De findes i to varianter: De sorte, åbne, som ses som små prikker i huden – også kaldet blackheads. Og så er der de små, hvide hævelser som er lukket inde under et tyndt lag hud – også kaldet whiteheads. Det er samme materiale der er i begge typer, men ilt gør, at de åbne bliver farvet mørke.

  Inden for dermatologi hører hudorme til blandt udbrud af akne. Så hudorme er egentlig en meget mild akne, og behandles derfor ofte også sådan. Det er dog vigtigt at fastslå, at når vi taler om hudorme/komedoner, så er der ikke tale om en betændelse. Derfor vil antibakterielle akne præparater eller akne medicin mod inflammationer og betændelse ikke have nogen virkning.

  Ligemeget hvad, så er de vildt irriterende, og jeg hadede mine hudorme af et godt hjerte, inden jeg fandt løsningen, som lå lige til højrebenet. Jeg har samlet en pakke præcis rettet imod hudorme/komedoner, og selvom du ikke vælger Raz Skincare, så skal min vejledning nok lære dig alle tricks til at komme af med dine hudorme

  Hvorfor får man hudorme?
  Grunden til at disse hudorme / komedoner dannes er en overproduktion af sebum i talgkirtlernes udføringsgange.

  Hvem får hudorme / komedoner?
  Hudorme / komedoner opleves i næsten alle hudtyper på næsten alle mennesker. Hudorme / komedoner udvikles dog hyppigere og i sværere grad hos mennesker, der har fedtet hud. Med fedtet hud menes en hud, hvor der produceres (for) meget talg. Producenten af talg i dine talgkirtler er større i puberteten og hos kvinder under menstruationen. Det er homonet dihydrotestosteron (DHT), der er skyld i overproduktionen af talg.

  Hvor får man hudorme?

  Hudorme / komedoner kan dannes over alt på kroppen. Du kan få de små hvide hudorme på brystet, du kan sagtens få dem på benene, ja alle steder hvor der også dannes hår.

  Hvorfor får man hudorme på næsen?
  Huden på næsen er tykkere end dine kinder og har faktisk rigtig mange hår. Da huden er tykkere ses talgkirtlernes opfyldning af sebum tydeligere. Det er altså nemmere for en overproduktion af sebum at stoppe sig fast i en mere tyk og genstridig hud end huden på kinderne. Selv om at kinderne også sagtens kan få hudorme lige som øerne.

  Hvordan fjerner man hudorme på næsen?

  Det er nemmere end man lige tror at komme sine hudorme til livs. Jeg har lavet en nænsom og effektiv fjernelse af dine hudorme hvor vi sikre at de ikke kommer retur.

  Hvorfor får man hudorme i ørene? Hvordan fjerner man hudorme i ørene?
  Ørene er overraskende sårbare over for hudorme, fordi huden inde i øregangen er dækket af hundreder af små hårsække og kirtler, der producerer olie og ørevoks. Hvis disse kirtler producerer for meget olie, bryder din hud ud, og du ender med hudorme og i værste tilfælde akne. Vær derfor varsom omkring din rens af ørene. Gør det endelig så nænsomt som muligt. Er du uheldig at få hudorme i ørerne skal de fjernes lige så nænsomt som dem i ansigtet, se og følg mine effektive behandling som samtidig sikrer at hudormene ikke kommer retur. 

  Hvis man har fjernet hår, ophører man så med at få hudorme?
  Desværre fjernes hudorme ikke med håret, talgkirtlen ligger ved siden af hårsækken, og denne vil stadig arbejde selv om at hårene ikke er til stede. Så nej, selv efter permanent hårfjerning vil du kunne danne hudorme. Se evt. næsen, hvor hårene er nærmes helt væk, her dannes der virkelig mange hudorme / komedoner.

  Må jeg presse mine hudorme?

  Er der noget mere befriende end at trykke en hudorm? Svaret er nej, det er mega lækkert og du må godt, du skal bare holde dig inden for disse regler. Rens huden mildt, gerne med lunt vand, så huden er blød og varm. Pres kun let, ikke noget med at springe blodkar eller lign. Det skal være et let pres og du må kun bruge lillefingrene. Og hold nu op med at bevise hvor stærke dine lillefingre er, det er kun et lille masserende tryk. Det må ikke være hårdere end at en grøn vindrue ikke går i stykker. Vær opmærksom på at neglene ikke skader din hud.

  VIGTIGT: Hellere lade være end at gøre skade. Så hellere følge den effektive vejledning jeg har lavet til dig, som også sikrer at dine hudorme ikke kommer retur.

  Hvad må jeg aldrig gøre ved hudorme/komedoner?

  1. Bruge renseprodukter med alkohol.
  Alkohol udtørrer huden og forværrer faktisk problemet.

  2. Bruge renseservietter.
  De renseservietter jeg har fundet på markedet renser ikke mildt og grundigt nok, derfor anbefaler jeg at du finder en anden løsning.

  3. Skjule dem med fed makeup.
  Den fede makeup kan forværre problemet hvis den tilstopper porerne, Hellere komme af med dem om natten så det ikke længere er et problem.

  4. Dybtrensende ansigtsbehandlinger.
  Det er lidt som at tisse i bukserne i frostvejr, det hjælper kun i starten. Dine hudorme vil garanteret komme retur. Du skal hellere lægge din hudrutine om.

  5. Masker der påstår at du kan trække hudormene med ud, når masken har siddet i 20 minutter.
  Jeg har testet de fleste og endnu ikke fundet en der faktisk virkede, og hvis jeg en dag fandt en der gjorde, ville hudormene jo bare komme retur. Du behøver kun en korrekt hudrutine.

  Giver dårlig rens hudorme?
  Dårlig rens af huden er stor grund til hudorme. En anden grund er at sebum ikke kan komme ud af dine talgkirtler. Dette sker hvis du for eksempel ikke renser din hud ordentligt, tilstrækkeligt eller renser den med for skrappe renseprodukter. Så ja, en forkert rens af din hud kan give masser af hudorme. Når huden ikke renses eller hvis rensen er for irriterende for huden, vil de døde hudceller tilstoppe porernes åbning og dette bevirker at sebum / talg ophober sig og tadaaa, du har fået en hudorm.

  Du bør være påpasselig med hvilken rens du bruger, jeg vil altid anbefale så mild en rens som muligt, og gerne med så mange vitaminer og mineraler som muligt. Jeg bruger selv Raz Skincare Cleansing Mask hver eneste aften og morgen, og jeg har ikke længere hudorme selv. Du kan se mere om den her! Selvfølgelig kan jeg sagtens få udbrud den dag i dag, men nu er de nemme for mig at fjerne, og de kommer kun sjældent.

  Kan jeg rense for kraftigt?
  Ja hvis du renser for kraftigt, med for kraftig forsæbning, renseservietter eller alkohol, vil du overrense huden. Du fjerner alt fedtstof, hvilket faktisk for dine talgkirtler til igen at overproducerer. Dette er fordi din hud faktisk har behov for en masse fedtstof for at holde sig smidig. Hvis du konstant fjerner fedt fra huden, stimulere du selv huden til at producere endnu mere fedtstof og så har du forværret problemet.

  Kan makeup give hudorme?
  Hudens porer kan sagtens tilstoppes af overforbrug af forkert makeup, for meget foundation eller mangel på at få det renset af igen. Det er så vigtigt at have en mild rens som Raz Skincare Cleansing Mask, for at sikre optimal rens af din hud. En rigtig god regel er at lige meget hvad du kommer i ansigtet om dagen, bør du fjerne det inden du går i seng.

  Giver solcreme hudorme?
  Det er kun de fysiske solfiltre der kan tilstoppe dine porer. Ikke de kemiske. Jeg ved det er en rodet verden at skulle sætte sig ind i. Og jeg vil meget hellere have at du renser korrekt og bruger Raz Skincare A-retinoid mod dine hudorme, end at du ikke benytter solcreme. Bare roligt vi kan sagtens sikre at du kommer af med dine hudorme / komedoner. Det er også derfor jeg har samlet pakken til dig, som du ser på denne side. Men jeg vil hellere lade dig læse og lære endnu mere, så læs endelig videre.

  Behandling af hudorme/komedoner – de her produkter skal du bruge

  Morgenrutine – rækkefølge og brug


  1. Cleansing Mask
  Brug Cleansing Mask som rens hver morgen – du behøver blot at have den siddende i 30 sekunder. Du må godt prøve at bruge den som en maske og lade den sidde på i 10 minutter, men så heller ikke længere. Det er nemlig slet ikke nødvendigt, og vi vil gerne fjerne hudormene nænsomt, uden at irritere huden.

  2. Hh
  Brug Hh som fugtserum hver morgen. Så får du bundet en masse fugt til din hud, og på denne vis får du en masse af elasticitet i din hud. Det betyder, at en eventuel overstimulering af talgkirtlerne ikke tilstopper porerne, men bare forsvinde ud i huden.

  3. Rich Face Cream
  Brug Rich Face Cream som din dagcreme. Den binder både fugt og fedtstof til din hud, så du ikke selv fedter op. De mange virkemidler vil også hæmme irritationer og bakterier. Den indeholder desuden SPF30, så du er beskyttet imod solens skadelige stråler året rundt.

  Aftenrutine – rækkefølge og brug


  1. Cleansing Mask
  Brug Cleansing Mask som rens hver aften – den fjerner også din makeup. Jeg selv kommer Cleansing Mask på en fugtet hud, og derefter fjerner jeg den med en blød svamp eller vaskeklud.

  2. A-retinoid
  Brug A-retionid som serum hver aften for at opløse de genstridige hudorme/komedomer – samt sikre at de ikke kommer igen.

  3. Repair
  Sov med Repair som natmaske. Jeg ved godt, at Repair vil få dig til at fedte, men det er hele meningen med den. Så er det nemlig dig, der bestemmer, hvornår huden skal have fedt – og giver du den det om natten, så slipper du for, at den selv fedter op i løbet af dagen.

  Øvrig behandling

  Coffee Face Peel
  Peel dit ansigt 3-4 gange om ugen med Coffee Face Peel. Den fjerner de øverste, døde hudceller, så dine talgkirtler ikke bliver tilstoppede.

  Hvornår ser jeg forbedringer i mine hudorme/komedoner?

  Det burde være rigtig flot efter en måned.

   Jeg har samlet de produkter du bare må have i en pakke, og givet dig en god pris.

  Sammen gør vi Danmark smukkere, et ansigt ad gangen.

  Ved svære tilfælde – søg altid læge.

  Knus Raz