Vejledning

Forstørrede porer

Forstørrede porer er fordybninger i ansigtets hudoverflade, der indeholder en eller flere åbninger til kanalerne, der bærer sved og olie fra deres respektive kirtler, f.eks. talgkirtlerne der holder huden fugtet.

Forstørrede porer

2.552,00 DKKTilføj til kurv

Vejledningsoversigt

  Add a header to begin generating the table of contents

  Vejledning

  Hvad er forstørrede porer?

  Forstørrede porer er fordybninger i ansigtets hudoverflade, der indeholder en eller flere åbninger til kanalerne, der bærer sved og olie fra deres respektive kirtler, f.eks. talgkirtlerne der holder huden fugtet.

  Hvad er tilstoppede porer?
  Tilstoppede porer er de samme porer, men de er i dette tilfælde tilstoppede som en prop. Når denne sebum kommer i kontakt med ilt vil den blive mørk. Det er derfor at hudorme ofte kaldes blackheads.

  Hvorfor er det oftest på næsen?
  Porerne på næsen og omkring næsen kaldes næseporer. Næseporer er åbningerne til hårsækkene, helt som på resten af din hud, de hedder egentligt follikler. Fastgjort til disse follikler er talgkirtler. Disse kirtler producerer en naturlig olie kaldet talg, der holder din hud fugtet.

  Mens porer er en nødvendighed for din huds sundhed, kan de komme i forskellige størrelser. Næsereporer er helt naturligt større end dem, der er placeret på andre dele af din hud. Dette skyldes, at talgkirtlerne under dem også er større. 

  Hvorfor får man forstørrede porer?

  For det første så er der genetik. Så hvis dine forældre har store porer på næsen, så har eller får du det måske også. Det er helt ligesom med øjenfarve og lign. 

  Men der er også andre årsager:
  Sollys uden påført SPF
  Manglende Peeling
  Acne
  Varme
  Hormonsvingninger
  Stress
  Dårlige hudvaner
  Fedtet hud
  Tør hud

  Er forstørrede porer og hudorme det samme?

  Hudorme og forstørrede porer behøver ikke at hænge sammen og behøver ikke at ske samtidig. Du kan sagtens have hudorme uden at have forstørrede porer. Så nej hudorme og forstørrede porer er ikke det samme, og så er det andre gange faktisk det samme. For du kan sagtens have en overproduktion af sebum der både giver hudorme og forstørrede porer. Forvirret, ja det forstår jeg godt. 

  Hænger store porer og tør hud sammen?
  Hvis du har en tør hud vil huden kunne trække sig sammen så porerne bliver større end de behøvede at være.  Så det optimale vil være en hud der bare er i balance. 

  Hænger store porer og fedtet hud sammen?
  Hvis du har en fedtet hud, vil porerne kunne blive presset udad af det forhøjede produktion af sebum. Så det optimale vil være en hud der bare er i balance.

  Hvordan mindsker man porer?
  De genetiske forstørrede porer kan du intet gøre ved, det er din arvemasse der har bestemt det. Selvfølgelig kan vi prøve at skrue tiden tilbage til dengang de ikke var så store, så skal du læse min vejledning der hedder anti age.

  Det ser dog også ud til at B3 af uransagelige årsager formindsker porerne, vi kan endnu ikke forklare hvorfor, men flere forsøg får os til at foreske videre. Du finder niaciamide (B3) i både mine ansigtcremer og især i min Mdh.

  Og husk endelig at sollys er en af de store årsager til forstørrede porer og ikke mindst alderdomstegn. 97% af danskerne bruger ingen solbeskyttelse i deres dagcreme. Derfor har mange danskere forstørrede porer og ser ældre ud end de behøvede. 

  Kan man bruge laser mod forstørrede porer?
  Ja du kan sagtens bruge laser mod dine forstørrede porer. Behandlingen er den samme som ved rynkereduktion, da man forsøger at få hudens alder retur til den gang du ikke havde forstørrede porer. De klinikker jeg kender som laver behandlingen mest effektivt og samtidig skønsomt, er desværre meget dyre. Og når det handler om laserklinikker, skal du være kræsen. Billigt er ikke altid godt. 

  Må jeg bruge foundation/makeup på store porer?
  Du må gerne dække dine forstørrede porer, det er bare vigtigt at du husker at rense huden morgen og aften, gerne med min Cleansing Mask, så vi også får tømt overskydende sebum og ikke mindst får tilført masser af mineraler. God rutine er meget afgørende. 

  Jeg har synlige porer på benene – hvad gør jeg?
  Forstørrede porer på benene kan sagtens forkomme. Det er dog ret ofte at det kan fjernes hvis du bruger en god body lotion hver dag og i det mindste efter hvert bad. 

  Jeg har store porer på kinderne – hvad gør jeg?
  Porerne på næsen kan sagtens trække ud over kinderne. Behandlingen er ikke meget anderledes end på næsen. 

  Er det noget jeg absolut ikke må gøre, hvis jeg har forstørrede porer?
  Det værste du kan gøre er at lade stå til. Hvis du ønsker dem væk, kan du lige så godt gå i gang nu, for det bliver ikke nemmere med tiden. Dagcreme med SPF30 og husk at rense både morgen og aften. 

  Hvordan behandler man forstørrede porer? De her produkter skal du bruge


  Morgenrutine – rækkefølge og brug


  1. Cleansing Mask
  Brug som rens hver morgen. Det er en blid rens der fjerner eventuelle tilstopninger, og som ikke udtørrer unødvendigt.

  2. Hh
  Brug som fugtserum hver morgen. Den tilfører fugt til huden, så den ikke trækker sig sammen, og den tilfører også byggesten til ny hud.

  3. Mdh
  Påfør Mdh som næste step i din morgenrutine. Her får du masser af B3-vitamin, som sammentrækker porerne. At den så også hæmmer overproduktion af sebum, er jo bare endnu mere fantastisk!

  4. Rich Face Cream
  Brug Rich Face Cream som din dagcreme. Du finder SPF30 i Rich, og da solens stråler skader din hud, er det vigtigt med SPF på alle årets dage!

  Aftenrutine – rækkefølge og brug


  1. Cleansing Mask
  Brug som rens hver aften. Den fjerner også eventuel makeup.

  2. Hh
  Brug som fugtserum hver aften. Om aftenen er det endnu mere vigtigt at tilføre peptider, så din hud har byggesten til en ny og forbedret hud, som den kan arbejde med natten over.

  3. Mdh
  Påfør Mdh – her får du igen tilført masser af B3-vitamin, så huden strammes op.

  4. A-retinoid
  Påfør A-retinoid. Retionid er fedtopløsende og får huden til at øge sin produktion af nye hudceller.

  5. Repair
  Brug Repair som natmaske. Så mætter du din hud med fedtstof, så den ikke selv overproducerer sebum.

  Øvrig behandling


  Coffee Face Peel
  Manglende peeling er en af de mange årsager til forstørrede porer. Derfor skal du peele 3-4 gange ugentligt.

  Hvornår ser jeg forbedringer i mine forstørrede porer?

  Vi er alle forskellige og hvis dine forstørrede porer skyldes dine gener, så er processen meget langsommelig – vi snakker mange måneder. Hvis de skyldes tør hud vil du ofte se forbedringer indenfor en uge. En fedtet huds porer er ofte også tilstoppede så der skal du nok forvente et par måneder. 

  Kosttilskud der kan hjælpe mod forstørrede porer

  Der er ikke et desideret kosttilskud der fjerner forstørrede porer, men det viser sig igen og igen at en sund kost med masser af grøntsager giver en smuk hud. Det er altid en god ide at tage en almindelig multivitaminpille. 

  Jeg har samlet de produkter du bare må have i en pakke, og givet dig en god pris.

  Knus Raz

  Tilmeld nyhedsbrev

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om vores produkter og tips og artikler omkring hudpleje direkte til din indbakke.

  Nyhedsbrev

  KONTAKT

  Raz Skincare
  Amagertorv 27
  1160 København K
  (+45) 27 84 66 69
  [email protected]

  Åbningstider
  Mandag til fredag
  kl. 08:00 – 16:00
  Lørdag & søndag: Lukket