Forskellen mellem børnesolcreme og andre solcremer

Hvad er forskellen mellem børnesolcreme og andre solcremer?

Det nemme svar er INTET. 

Hvis jeg sammenligner en solcreme SPF50 henvendt til børn med en solcreme, der ikke er henvendt til børn, så er svaret ofte, at der ikke er nogen forskel. Du kan altså sagtens bruge den samme som børnene, og børnene kan sagtens bruge den samme som dig.

Dette skyldes, at der ikke findes synderligt mange solfiltre - og heller ikke mange producenter.

Måske husker din min opskrift på hjemmelavet solcreme: Den er lavet på titandioxid, som er et fysisk solfilter. Fysisk betyder, at den dækker som et stykke tøj. Det er samme solfilter, om du blander den til børn eller til voksne, og hvis SPF er høj, kan du se dem som en hvid eller en metallisk farve på huden.

Den anden mulige måde er de kemiske solfiltre, som virker i de yderste hudlag, hvor de absorberer de skadelige stråler, og på denne vis beskytter dig. Det er igen de samme vi bruger, om det er til børn eller voksne - især hvis du er indenfor det samme brand.

Enkelte mærker deler det op i, at den til børn er uden parfume, andre tænker at den til børn er vandfast, hvorimod der er fokus på fugt til voksne. Men i selve SPF sammensætningen er det samme blanding der skal til at beskytte huden. Når jeg ser ingredienslisten på solcremer til børn og voksne fra forskellige brands, så er forskellen ofte betydningsløs for mig og handler mest om førnævnte. Så er der selvfølgelig emballagen. Til børn er der ofte tænkt børnevenlige ting med i emballagens form eller tegninger på flasken. Det er altså ofte markedsføring. Hvis du husker at læse på produktet hvilken mængde du skal benytte, samt at alt solcreme skal påføres igen hvis du eller barnet bader meget, så er du på den sikre side ligemeget hvilken solcreme du vælger. Så længe du handler den i Europa, så har vi alle sammen gældende høje krav, også når jeg skriver SPF30 på mine Raz Skincare Rich Face Cream, Calm Face Cream eller min Repair Salve, SPF30.

Solcreme smitter gult af på tøjet

Solfiltrene i sig selv smitter ikke så meget af, men de olieopløslige bindemidler vi tilsætter for at solfiltrene bliver på huden kan smitte af frygteligt af. Kom solcreme på og vent gerne 20-40 minutter inden du tager tøj på.

Er skaden sket! Tøjet klister sig til huden, så du bør behandle det som klister. Bruger du vaskemidler med optisk hvidt eller andre blegemidler, vil de kunne indvirke på bindemidlet og gøre det endnu mere gult eller endda rosa. Det sker også på mange former for lim eller klister. Klisteret skal opløses forsigtigt og gerne med alkohol. Kom almindelig husholdning sprit på pletten, kom tøjet i en plastpose eller lignende og vent 6-12 timer. Vask derefter med farvet vask på almindeligt program - det virker for de fleste gule pletter efter solcreme eller sololier, som jeg har oplevet problemet med.

Fun fact:

Neglelakfjerner i din sololie?

Som en sjov lille ekstra info, så er der en olie, som er fantastisk til at blande de forskellige solfiltre. Denne olie hedder Dibutyl Adipat. Denne olie opløser en del af de neglelakker, som findes på markedet. Hvis du bruger en toplak, kan det ofte undgås.

Skønhedseksperten Raz